Studentenprijzen

Veel studenten van de Universiteit Utrecht leveren uitstekende prestaties op het gebied van hun studie of daarbuiten. De Universiteit Utrecht is trots op deze studenten en heeft daarom studentenprijzen in het leven geroepen.

Beste Masterscriptie en Maatschappelijke Impact

Het College van Bestuur reikt elk jaar tijdens de opening van het academisch jaar twee prijzen uit: de prijs voor de Beste Masterscriptie en de prijs voor Maatschappelijke Impact (voorheen Bijzondere Bestuurlijke en Maatschappelijke Verdiensten).

Criteria

Iedereen van binnen en buiten de Universiteit Utrecht mag zelf een student voordragen voor de prijs Maatschappelijke Impact. Bekijk de criteria en procedure. Een onderwijs- of onderzoeksdirecteur kan iemand van diens opleiding nomineren voor de studentenprijs Beste Masterscriptie. De student moet wel voldoen aan de opgestelde criteria.

Overige studentenprijzen

Prof. dr. Hans Vliegenthart met Eva Heeger, winnares Vliegenthart scriptieprijs 2015 tijdens de Universiteitsdag 2016.
Prof. dr. Hans Vliegenthart met Eva Heeger, winnaar Vliegenthart Scriptieprijs 2015

De Vliegenthart Scriptieprijs

Het Utrechts Universiteitsfonds reikt elk jaar de Vliegenthart Scriptieprijs uit. De prijs bestaat uit een bedrag van € 2.000,- en wordt bij toerbeurt uitgereikt in de disciplines geesteswetenschappen, life sciences, bèta- en gammawetenschappen.

Johanna Schulting en Quirine van der Meer Mohr
Johanna Schulting en Quirine van der Meer Mohr, winnaars Vliegenthart Scriptieprijs 2015.

Facultaire scriptieprijzen

De faculteiten Bètawetenschappen, GeesteswetenschappenSociale Wetenschappen en Utrecht University School of Economics (U.S.E.) belonen de beste (master)scriptie binnen hun faculteit met een scriptieprijs.